Ferguson: "Rooney is aan het verslappen"

Sam Soetaers
| 3 reacties
Ferguson: "Rooney is aan het verslappen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United won zaterdag van Aston Villa met 4-0 door onder meer twee goals van Wayne Rooney. Maar desondanks is Alex Ferguson totaal niet te spreken over de prestaties van zijn spits.

Ferguson vindt dat Rooney te gemakzuchtig speelt. "Rooney moet altijd op zijn best spelen, zeker in deze beslissende fase van de competitie. Maar dat was zaterdag totaal niet het geval", is de coach van Manchester United scherp. "Wanneer we een veilige voorsprong hebben, gaat hij verslappen. Rooney is veel beter in een wedstrijd waar het om de knikkers gaat. Dan is hij een fantastische speler."

En Rooney deelt tot op zekere hoogte de mening van Ferguson. "Het was heel fijn om twee keer te scoren, maar ik heb zeker niet mijn beste match gespeeld. Als iemand mij een maand geleden zou gezegd hebben dat we in deze fase van de competitie vijf punten voorsprong zouden hebben, had ik daarvoor getekend. De wedstrijd tegen Everton is nu levensbelangrijk want die moeten we winnen met het oog op de topper die volgt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties