"Een absolute doorbraak voor het voetbal"

Jefrey Van der Straeten
| 3 reacties
"Een absolute doorbraak voor het voetbal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag werd een belangrijke overeenkomst gesloten tussen de verschillende actoren in de voetbalwereld. Daardoor zullen er voortaan in alle 53 UEFA-lidstaten dezelfde minimumvereisten bestaan wat betreft spelerscontracten.

De overeenkomst die vandaag werd bereikt tussen UEFA (Europese voetbalassociatie), FIFPRO (globale spelerskoepel), ECA (vereniging van Europese voetbalclubs) en EPFL (koepel van dertig Europese voetbalcompetities) mag gerust baanbrekend genoemd worden.

Sinds 2008 waren de verschillende betrokkenen immers aan het onderhandelen over deze kwestie. Voordien, in 2005, hadden ze al richtlijnen opgesteld die dan door de nationale bonden moesten worden omgezet. Aangezien daar niets van in huis kwam, werd dan maar gewerkt aan een akkoord dat voor alle 53 landen die aangesloten zijn bij UEFA bindend is.

“Deze overeenkomst helpt niet alleen de professionele voetballers, maar ook de hele voetbalfamilie”, reageert Phillippe Piat, voorzitter van FIFPro Europa. Hij wil de spelers en de clubs beschermen tegen “mensen die plannen smeden om nog meer geld en macht te verwerven op de kap van de voetbalfamilie.” Daarmee verwijst Pia onder meer naar wedstrijdvervalsing en het verhandelen van kinderen.

De Nederlandse bondsvoorzitter Michael Van Praag stelde dat deze ondertekening een “absolute doorbraak voor het voetbal” betekent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties