Vermeersch: "Nieuwe jeugdacademie die geleid wordt door Roger Lemerre"

Jefrey Van der Straeten
| 9 reacties
Vermeersch: "Nieuwe jeugdacademie die geleid wordt door Roger Lemerre"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Vermeersch, de flamboyante voorzitter van tweedeklasser Brussels, ontvouwt vandaag een plan voor een nieuwe jeugdacademie in Brussel. Ook Fransman Roger Lemerre wordt daarvoor ingeschakeld.

Vermeersch verklaart privé-investeerders te hebben gevonden om in de zomer een gloednieuwe academie op te starten. “We willen er de betere van de 8.000 Brusselse jeugdspelers tussen 16 en 20 jaar in onderbrengen", aldus Vermeersch in HLN.

Aan het hoofd van die academie zou Roger Lemerre komen te staan. De man werd als bondscoach in 2000 nog Europees kampioen met Frankrijk. “Lemerre woont in Sint-Genesius-Rode en verzekert me dat hij nog ambitieus genoeg is om zijn schouders onder dit project te zetten.”

Vermeersch vervolgt: "Ik heb de academies van Marseille, Bordeaux, Rijsel enzovoort gezien. Lemerre weet wat ik wil en welke richting hij moet inslaan om ons doel te bereiken."

Vermeersch, die al jaren zoekt naar een manier om zijn club Brussels in leven te houden, reageert verbitterd op de huidige samenwerking met stadsgenoot Anderlecht: “Zwijg erover. Ze zijn achter onze rug ons toptalent Aoulad komen halen. Gratis. Er is iets gebroken.”

Nu de samenwerking met Anderlecht op de klippen is gelopen, kijkt Vermeersch naar Standard en AA Gent om een win-win-situatie te creëren: “Ik wil grote talenten zo veel mogelijk laten doorstromen in onze eerste ploeg, maar Standard en Gent mogen in onze academie komen speuren. Omgekeerd mag ik vissen bij Standard en Gent.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties