Licentiemanager: "Iedereen gelijk voor de wet"

Licentiemanager: "Iedereen gelijk voor de wet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot wil dat alle clubs op een gelijke manier worden behandeld en diende vorige week dan ook klacht in tegen de licentie van de Great Old. "Waarom krijgt Antwerp die zo makkelijk?"

“Beerschot moest aantonen dat het over voldoende liquiditeit beschikt alvorens de goedkeuring voor de licentie in orde was. Waarom krijgt Antwerp dan zo makkelijk zijn licentie?”, vraagt Patrick Vanoppen zich af S/Vm.

Vanoppen maakt gebruikt van het recht dat een ‘belanghebbende club’ heeft om beroep aan te tekenen bij de goedkeuring van een licentie van een andere club. “We zijn wel degelijk een belanghebbende club.”

“Antwerp en Beerschot moeten teren op hetzelfde grondgebied. Op vlak van bijvoorbeeld sponsoring komen wij in elkaars vaarwater terecht.”

De licentiemanager van de eersteklassers, Roland Tis, vindt dat de controle bij de tweedeklassers grondiger mag gebeuren. “Ik ben niet verbaasd door de redenering van Vanoppen. Al wil ik weinig zeggen over dit specifieke dossier."

"Ik ben van mening dat ook in de tweede klasse een goede kwaliteitscontrole door bekwame mensen moet plaatsvinden. Ik vind dat de dossiers van de tweedeklassers nu wat licht gecontroleerd zijn. Ik zou graag hebben dat iedereen gelijk voor de wet is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties