Beckenbauer: "Willen geen reserveteams zien in de CL-finale"

Beckenbauer: "Willen geen reserveteams zien in de CL-finale"
Foto: © SC

Franz Beckenbauer kijkt uit naar de finale van de Champions League. Der Kaiser ziet 'zijn' Bayern München het opnemen tegen Chelsea. Wel heeft hij daarbij serieuze kritiek op de UEFA die volgens hem de finale onthoofdt.

"Heeft Bayern in Chelsea een minder sterke tegenstander dan FC Barcelona? Het lijkt er misschien op, maar het is niet zo. Ik heb heel veel respect voor Chelsea, ze hebben Barça in twee 'gevechten' verslagen, de paar kansen die zij kregen honderd procent benut en in Didier Drogba een immer gevaarlijke spits", vertelt Beckenbauer in Bild.

"Waar ik moe en boos van word, is de UEFA. Dat spelers na een rode kaart zoals die van John Terry geschorst worden, is in orde. Ik vind het alleen onzin dat spelers die op scherp staan een gele kaart krijgen en daardoor de finale moeten missen. Chelsea en Bayern missen zodoende beiden drie spelers tijdens de eindstrijd."

"Deze schorsingen zijn oneerlijk tegenover de spelers en bedrog voor de toeschouwers. We willen de beste spelers zien, niet twee reserveteams. Bij EK's en WK's worden die kaarten voor de finale doorgestreept, maar bij het belangrijkste clubtoernooi houdt men daar aan vast. Wie dat wil begrijpen, moet dat doen. Ik niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties