"STVV-fans hebben angst voor tweede klasse"

Mathias Dumarey
| 15 reacties
"STVV-fans hebben angst voor tweede klasse"
Foto: © SC

Sint-Truiden speelt volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse. Nogal wat fans van de Limburgse club vrezen dat het verblijf daar wel eens enkele jaren zou kunnen duren.

Statistisch gezien lukt het maar één ploeg op vier om na een degradatie uit de hoogste klasse het jaar erop meteen weer te promoveren. Ook STVV-preses Bart Lammens is zich daarvan bewust en stelt dat meteen terugkeren een unicum zou zijn. Nochtans gaf SC Charleroi dit jaar nog het goede voorbeeld door meteen kampioen te spelen in tweede klasse.

"25 procent kans is een reële kans, maar we moeten toch op onze hoede zijn. Het zou echt super zijn mochten we voor de tweede keer in enkele jaren tijd er in slagen om na de degradatie meteen terug te keren. Maar ik heb de indruk dat de fans wel angstig zijn voor een langer verblijf in tweede", aldus Lammens in HLN.

Lammens wil er alles aan doen om toch zo snel mogelijk de club te laten terugkeren naar de Jupiler Pro League. "We zullen ons versterken met spelers met eersteklasse-ervaring, maar als we niet meteen terugkeren, zullen we de volgende jaren wel met een lager budget moeten werken. We hebben volgend jaar wel nog 1,25 miljoen euro van de Pro League om het verlies aan tv-gelden op te vangen", besluit de voorzitter van STVV.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties