Suarez: "Zo rap mogelijk kampioen en dan rusten"

Suarez: "Zo rap mogelijk kampioen en dan rusten"
Foto: © SC

De Gouden Schoen dartelde gisteren over het veld van Genk. De échte dan, want door de aanhoudende knieproblemen raakte Matias Suarez de voorbije weken niet aan zijn gewoonlijke niveau. Maar vrijdagavond voetbalde de Argentijn als vanouds.

Johan Walckiers in Genk

"Ik ben heel blij en feliciteer heel de ploeg", begon Suarez. "Daarnaast ben ik inderdaad tevreden dat ik geen reactie voelde in de knie. Dat heeft ook veel te maken met mijn positie. In de spits voel ik me het best. Dat is mijn plaats en daar kan ik belangrijk zijn voor de ploeg. Op de flank is het voor mij lastiger en krijg ik ook meer tikken waardoor mijn knie sneller pijn doet."

Het kampioenschap ligt nu binnen handbereik. "Alle spelers willen zo snel mogelijk kampioen spelen, maar vooral ik. Als de titel zeker is, kan ik gaan rusten. We hebben eindelijk nog eens ons niveau gehaald. De sleutel daarvan ligt in het bijhouden van de bal. Zeker tegen een ploeg als Genk. Kanu? Hij verdient applaus, maar dat verdienen alle ingekomen spelers vandaag. Onze brede kern ging ons kampioen maken, zeiden we. En we krijgen gelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties