Villarreal boekt belangrijke zege

Sam Soetaers

Villarreal heeft een uitstekende zaak gedaan door te gaan winnen bij Gijon. Villarreal won met 2-3 waardoor Gijon praktisch zeker degradeert naar de tweede klasse.

Villarreal klom al na 19 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Marco Ruben. Nog voor rust kwam Gijon terug op gelijke hoogte via Lora. Voor de bezoekers was dit het sein om het gaspedaal in te duwen. Senna en Perez deden Villarreal uitlopen tot 1-3. De aansluitingstreffer van Galvez kwam te laat voor de thuisploeg.

Door deze zege is Villarreal zo goed als zeker van het behoud. Het kan alleen nog maar degraderen als de nummer negentien Real Zaragoza wint van Levante. Door deze nederlaag staat Gijon zes punten achter op de veilige zeventiende plaats met nog twee wedstrijden te spelen. Eerder daalde ook Racing Santander naar de tweede klasse.