Vanden Stock: "Kampioen is kampioen. Alsjeblieft zeg"

Jefrey Van der Straeten
| 184 reacties
Vanden Stock: "Kampioen is kampioen. Alsjeblieft zeg"
Foto: © SC

Zondag kan Anderlecht kampioen worden in eigen huis tegen Club Brugge. Wie de tegenstander is, maakt voorzitter Roger Vanden Stock echter niet uit. "Kampioen worden is altijd iets bijzonders."

De Anderlecht-voorzitter is niet tevreden over de berichtgeving over zijn club: “In sommige kranten lees ik dat Anderlecht een kleine kampioen zou zijn. Waar komt dat vandaan? Kampioen is kampioen. Alsjeblieft zeg.”

Vanden Stock kijkt in Het Nieuwsblad ook al voorbij het kampioenschap en naar de mogelijke Champions League-deelname. Deelname aan de groepsfase levert meteen 15 miljoen euro op.

In 'normale' omstandigheden is de kampioen van het huidige seizoen rechtstreeks geplaatst, maar omdat finalist Chelsea zich in de eigen competitie allicht niet zal kunnen plaatsen voor de CL, verliest België zijn rechtstreekse plaats aan de Blues indien zij de finale winnen.

“Eén ding is zeker”, verzekert Roger Vanden Stock de rest van de wereld, “op 19 mei supportert iedereen bij Anderlecht heel hard voor Bayern München.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties