Dortmund vernedert Bayern München in bekerfinale

Fabian Morren
| 38 reacties

Borussia Dortmund heeft in Duitsland de dubbel gepakt. De kampioen versloeg in de Duitse bekerfinale Bayern München na een spektakelstuk met liefst 5-2.

Al na drie minuten opende Kagawa de score in Berlijn. Voor Weidenfeller, die pas zijn eerste finale speelde, werd de finale een afknapper. De doelman van Dortmund blesseerde zich al vrij snel na een botsing met Gomez. Nadien was hij ook nog verantwoordelijk voor een strafschopfout. Bovendien mocht de keeper blij zijn dat hij "maar" geel kreeg. Arjen Robben, die in de competitie vanaf de stip nog miste tegen Dortmund, stuurde Weidenfeller nu wél naar de verkeerde kant en stelde zo weer gelijk.

Weidenfeller kon overigens niet meer verder en moest vervangen worden. De ploeggenoten lagen er niet van wakker en kregen zelf een strafschop aan de overkant. Hummels scoorde vanaf de stip en zette Dortmund zo opnieuw op voorsprong. Nog voor rust werd het zelfs nog 3-1 via Lewandowski.

Bayern-coach Heynckes moest gokken en gooide bij het begin van de tweede helft ook Thomas Müller nog in de strijd. Het was echter opnieuw Lewandowski die de Champions League-finalist alle hoop ontnam. Of toch niet, want een kwartier voor affluiten scoorde Ribéry de 4-2. De onvermijdelijke Lewandowski strafte een fout van Manuel Neuer echter af: 5-2. Het is nog maar voor de derde keer in de geschiedenis dat Dortmund de DFB Pokal wint.