Lierse gaat shoppen bij tweedeklasser Tienen

Lierse gaat shoppen bij tweedeklasser Tienen
Foto: © SC

Lierse SK heeft met het oog op volgend seizoen Lennert Vanherberghen aangetrokken. De 22-jarige centrale verdediger wordt overgenomen van Tienen waar hij einde contract was.

Vanherberghen tekende een prestatiegericht contract voor twee seizoenen. "Met Vanherberghen halen we een jonge talentvolle Belg binnen", aldus CEO Jesse De Preter. "Naast onze eigen jeugdspelers speuren we ook de markt af naar jongere spelers die titularis zijn bij een ploeg in de lagere reeksen."

"Vanherberghen past perfect in dit plaatje. Onze scouting volgt hem al een heel seizoen en leverde verschillende positieve rapporten af, ondanks het moeilijke seizoen van KVK Tienen. Lennert krijgt bij ons nu de kans om zich aan te passen aan het hogere niveau, aan hem om die te grijpen."

"Ik ben enorm verheugd om bij Lierse mijn carrière een nieuwe wending te kunnen geven", vertelt Vanherberghen zelf. "Lierse wil echt kansen geven aan de jeugd, dus was ik meteen gecharmeerd door hun interesse. Ik zal hard moeten werken om mijn niveau verder op te krikken, ik mag het niveauverschil tussen tweede en eerste klasse niet onderschatten. Ik studeer deze zomer af als licentiaat L.O. en kan me daardoor nu volop richten op mijn voetbalcarrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties