Reactie Wilmots: "We zijn op de goede weg"

Robby Morren
Robby Morren
| 131 reacties
Wilmots: "We zijn op de goede weg"
Foto: © SC

Marc Wilmots was ondanks de nederlaag bijzonder tevreden over het spel van de Rode Duivels. Toch wees hij ook eerlijk op de fouten: de eerste goal werd weggegeven en België was onvoldoende efficiënt.

Robby Morren in Londen

"De spelers hebben heel veel gegeven. Wij hebben het spel hier op Wembley gemaakt en wij hebben een perfecte organisatie neergezet. Engeland speelde voor 90000 mensen en wij namen de match in handen. Ik heb alles in 1 match gezien, we hebben een prachtige wedstrijd gespeeld. We zijn op de goede weg", vertelde de bondscoach na de wedstrijd.

Fout van Gillet
Over de tegengoal die België incasseerde was Wilmots ook duidelijk. "Dat was een kadootje. We gaven de bal in het centrum waar Moussa drie spelers om zich kreeg." Dembele verloor de bal en daaruit volgde de goal. Toch wees Wilmots vooral Gillet met de vinger. "Ik heb tegen Guillaume gezegd dat hij nooit een bal naar binnen mag spelen. Dat is een kleine fout maar die wordt onmiddellijk bestraft door de kwaliteiten van de spitsen van Engeland."

Efficiëntie
Ook de afwerking moet beter weet Wilmots. "We moeten efficiënter zijn maar ik moet zeggen dat we de kansen wel creëren. Daarnaast hebben we ook weinig kansen weggeven. Wat mijn spelers lieten zien was van hoog niveau. We verdienden minstens een gelijkspel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties