Smuda: "Niet bezig met de politieke situatie"

Smuda: "Niet bezig met de politieke situatie"
Foto: © SC

Er heerst al langer een gespannen sfeer tussen Polen en Rusland. Morgen wordt deze rivaliteit ook doorgetrokken op het veld. Dan staan beide ploegen in groep A tegenover elkaar.

Bart Vandenbussche in Warschau

Iets waar de spelers volgens de Poolse bondscoach niet mee bezig zijn. "Wij focussen ons niet op zo'n politieke zaken. De focus van de spelers moet volledig liggen op de match en de tactische richtlijnen die ik hen zal meegeven. We spelen tegen een goede ploeg, met uitstekende spelers." Over hoe hij Rusland gaat aanpakken, liet Franciszek Smuda niet in zijn kaarten kijken. "Ik ga uiteraard niet zeggen hoe we Rusland gaan proberen te stoppen. Het zou dom zijn van me om Rusland extra informatie te geven."

Rusland speelt morgen wellicht met 7 spelers van Zenit Sint-Petersburg in de basis. Kunnen zij profiteren van de opgebouwde automatismen? "Het is uiteraard beter om spelers te hebben van dezelfde ploeg, maar onze ploeg is inmiddels ook goed op elkaar ingespeeld. We hebben al voldoende oefenmatchen gespeeld om onze automatismen te kweken.", vertelt Smuda op de persconferentie.

De spelers die de eerste match kloegen over het sauna-stadion zullen bij een slechte prestatie alvast een ander excuus moeten zoeken. Het dak van het National Stadium in Warschau zal morgen alvast open zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties