Saintfiet mag niet naar Nigeria van Minister van Sport

Saintfiet mag niet naar Nigeria van Minister van Sport
Foto: © SC

Tom Saintfiet mag fluiten naar zijn aanstelling als nieuwe technisch directeur van de Nigeriaanse voetbalbond. De minister van Sport van het Afrikaanse land stak daar een stokje voor.

De Minister van Sport van Nigeria weigerde Saintfiet een werkvergunning toe te kennen. "De zaak is in handen van mijn advocaten en adviseurs", aldus Saintfiet bij Sport/Voetbalmagazine. "Wat hier gebeurt, is twee keer in strijd met het richtlijnen van de FIFA. "Ten eerste gaat het om inmenging van de politiek in het voetbal." 

"En ten tweede is er sprake van racisme. De minister geeft aan dat de enige reden waarom ik geen technisch directeur kan zijn, is dat ik buitenlander ben. Dat is racisme, weliswaar anders dan we meestal gewoon zijn, maar wél racisme", zegt hij nog aan SportVoetbalmagazine.

"Dit is vervelend. Ik heb de voorbije maanden twee kant en klare voorstellen naast mij neergelegd voor Nigeria, onder andere van Vilnius dat straks Europa League speelt. Ik heb geen werk en dus ook geen inkomen. Ik wil graag zo snel mogelijk weer aan de slag"."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties