Koulibaly: "Genk is club op mijn maat"

Dennis Moonen
| 21 reacties
Koulibaly: "Genk is club op mijn maat"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Vrijdagavond ondertekende hij een vierjarig contract in de Cristal Arena en zaterdagochtend vervoegde hij de Genkse spelersgroep al op stage in Tegelen. "Ik zie het helemaal zitten", aldus de jonge Genk-aanwinst Kalidou Koulibaly.

De jonge Fransman met Senegalese roots kreeg op zijn eerste werkdag al meteen een training en een oefenwedstrijd voorgeschoteld. Maar klagen doet Koulibaly allerminst. "Met de conditie zit het goed. Met mijn ex-club Metz hebben we op 20 juni de trainingen hervat en waren we ook al op stage de voorbije week", vertelt hij in Het Belang van Limburg

Racing Genk was niet de enige kandidaat om de Franse belofteninternational in te lijven. Ook landskampioen Anderlecht meldde zich om Koulibaly binnen te halen. "Anderlecht heeft zich inderdaad gemeld bij Metz, maar niet bij mij. Ook een aantal clubs uit Duitsland en Frankrijk waren geïnteresseerd maar Genk wist mij het meest te overtuigen. Ik geloof sterk in het sportieve verhaal van Dirk Degraen en Gunther Jacob."

Bij Genk loopt de verdediger met Steeven Joseph-Monrose een bekende tegen het lijf. De twee kennen elkaar van bij de nationale ploeg. "Ik heb hem meteen opgebeld toen hij tekende voor Genk", aldus Koulibaly. "Verder heb ik ook bij Chris Mavinga mijn licht opgestoken. Hij vertelde alleen maar goede dingen over deze club. Ik zie het hier helemaal zitten!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties