Rangnick: "Rode Duivels presteerden onder hun niveau"

Rangnick: "Rode Duivels presteerden onder hun niveau"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Ralf Rangnick was bijna bondscoach van de Rode Duivels. De 54-jarige Duitser was één van de kandidaten om Georges Leekens op te volgen, maar uiteindelijk werd het dan toch Marc Wilmots.

De ex-trainer van Hoffenheim en Schalke 04 sprak met Het Nieuwsblad over de Rode Duivels. "Wilmots is een goede coach, maar ik sta minder voor de typisch enthousiaste Duitse aanpak", aldus de huidige technische directeur van Red Bulls Salzburg. "De pijlers van mijn voetbalvisie zijn pressing en snelheid. Daarvoor heb je een jong elftal nodig. De dragende spelers van Anderlecht zijn daar bijvoorbeeld al te oud voor, maar België heeft na Duitsland wel de nationale ploeg met het meeste jonge talent van allemaal."

"Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat jullie er niet bij waren op het EK. De Rode Duivels hebben topspelers als Hazard, Kompany, Courtois... Allemaal jongens die al grote prijzen wonnen met hun club. Jullie land heeft de voorbije jaren gewoon onder hun niveau gepresteerd."

Leeftijd speelt volgens Rangnick geen rol. "Dat ze jong en onervaren zijn is onzin. Ik werd Duits herfstkampioen met Hoffenheim met een team dat gemiddeld 21,9 jaar oud was. Jongeren pikken snel dingen op en je ziet ze gewoon vooruitgang boeken. Het zou een uitdaging zijn om mijn inzichten eens toe te passen als bondscoach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties