'B-elftal' Gent niet verder dan 1-1 tegen Hamme

'B-elftal' Gent niet verder dan 1-1 tegen Hamme
Foto: © SC

AA Gent heeft een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Hamme niet winnend kunnen afsluiten. De Buffalo's brachten wel een B- elftal in de wei, versterkt met enkele 'twijfelgevallen'.

Johan Walckiers in Hamme

Zo waren Nahayo, Rafinha (toch een verrassing) en Stijn De Smet van in het begin van de partij. De rest waren beloften en jongeren van de A-kern zoals Thomas Foket en Benito Raman. Het duurde een tijdje vooraleer Gent het juiste ritme had gevonden, maar in de veertigste minuut kon tester Fannendo alleen voor doel gezet worden en met een strak schot liet hij de Hamse doelman kansloos.

Gent was wel de betere ploeg, maar veel kansen kon het daar niet uit puren. Het werd een gezapige oefenpot waarbij Hamme op de counter loerde en daar via Stijn De Wilde bijna uit kon scoren. Zijn schot ging echter nipt naast. Maar toch kon de thuisploeg de bordjes gelijk hangen. Laleman mocht helemaal alleen voor doel de bal binnen duwen.

Voor het vertrek naar Luxemburg kan Trond Sollied niet al te veel conclusies trekken uit de vriendschappelijke wedstrijd waarin het tempo veel te laag lag. Niet onbegrijpelijk met een B-elftal op het veld. Wel toonde Trond Sollied zich achteraf tevreden met de prestatie van Thomas Foket, de middenvelder overgenomen van vierdeklasser Dilbeek.

Gent begon met: Maes, Zakaria, Nahayo, Cerimagic, Rafinha, De Smet, Raman, Foket, Adi, Lievens en Vercruysse

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties