De Jong wil graag ervaren verdediger bij Ajax

De Jong wil graag ervaren verdediger bij Ajax
Foto: © SC

Jan Vertonghen heeft nog steeds geen opvolger in Ajax. Voorlopig laat Frank de Boer jonge talenten opdraven in de verdediging, maar kapitein Siem de Jong pleit toch om nog een ervaren man naar de ArenA te halen.

Vertonghen, maar wordt in verband gebracht met de twintigjarige Marc Muniesa van Barcelona. Het talent zou dan voor een jaar gehuurd worden, maar aanvoerder Siem de Jong ziet liever een ervaren verdediger naar Amsterdam komen.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen kregen diverse talenten een kans van trainer Frank de Boer om een plaats in de Ajax-selectie voor komend seizoen te bemanchtigen. De Jong constateerde dat er veel toekomst zit in de Ajax-jeugdopleiding.

"Je merkt dat al die talenten een bepaald basisniveau hebben", vertelt De Jong in Voetbal International. "En ze zijn bekend met de manier van trainen en spelen bij Ajax. De meeste jongens kennen de trainer nog uit hun gezamenlijke tijd bij de A-junioren, ook dat is een voordeel. We zullen zien wie er straks nog bij de selectie zitten, als de geblesseerde spelers en de EK-gangers terug zijn. In dat groepje zit toch wat meer ervaring."

"In dat opzicht zijn routiniers als André Ooijer en Jeroen Verhoeven belangrijk geweest in de selectie, ook al speelden ze niet altijd. Nu ook Jan is vertrokken, zou het goed zijn als hij vervangen wordt door een ervaren speler. We hebben een relatief jonge achterhoede, het kan geen kwaad als daar iemand bij komt die de boel achterin kan neerzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties