Opschudding bij Malaga: sjeik dreigt te vertrekken

Pieter Vierstraete
| 38 reacties
Opschudding bij Malaga: sjeik dreigt te vertrekken
Foto: © SC

De Spaanse eersteklasser Malaga raakt plots in diepe financiële problemen. Geldschieter sjeik Abdullah bin Nasser al Thani wil zijn aandelen verkopen en de geldkraan definitief dicht draaien.

Malaga leek een topclub in wording nadat de wilde weldoener sjeik Abdullah bin Nasser al Thani de zaak overnam. Dit seizoen veroverde de Spaanse club een plek in de voorronde van de Champions League. Daarbij werd echter niet gerekend op een scenario waar de sjeik van de ene op de andere dag met de noorderzon vertrok. Een doemscenario dat ook bij een club als Chelsea sowieso permanent als een zwaard boven het hoofd van Damocles hangt.

Volgens diverse Spaanse media lijkt dit in Malaga harde realiteit te worden. Het was al bekend dat Malaga sterspeler Santiago Cazorla zo snel mogelijk aan Arsenal wil verpatsen voor twintig miljoen pond. Dat geld blijkt nu broodnodig om de andere spelers hun loon uit te betalen. Er zou op termijn zelfs sprake zijn van degradatie naar derde klasse. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties