Wilmots: "Iedereen wil spelen"

Christophe van den Boom
| 22 reacties
Wilmots: "Iedereen wil spelen"
Foto: © SC

Bondscoach Marc Wilmots maakte donderdag zijn selectie bekend voor de oefenmatch tegen Nederland. De wedstrijd komt er naar aanloop van de kwalificatiecampagne voor het WK 2014. De sfeer rond de Rode Duivels maakt de gewezen voetballer gelukkig.

“We bevinden ons op drie weken van het begin van de kwalificatiecampagne, dus het duel tegen Nederland valt goed”, aldus Wilmots. “Het enthousiasme is er, iedereen wil spelen en het stadion zal vol zitten. De voorbereiding loopt goed en er zijn weinig geblesseerde spelers.”  Enkel Vincent Kompany is voorlopig onzeker voor de wedstrijd.

In de selectie zitten geen verrassingen. Het is wel opvallend dat Gaby Mudingayi, die pas naar Inter Milaan vertrokken is , en Radja Nainggolan niet in de selectie zitten. “Met Steven Defour en Timmy Simmons heb ik al voldoende middenvelders”, legt Wilmots uit. Eden Hazard krijgt het nummer tien, maar dat betekent niet per se dat de Chelsea-aanwinst in het centrum uitgespeeld zal worden.

Het enthousiasme rond de Duivels maakt de bondscoach blij. “Het gevoel van identificatie is vergelijkbaar met wat er gebeurt met de broers Borlée op de Olympische spelen. Dat gevoel is heel belangrijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties