Praet: "Nergens beter dan bij Anderlecht"

Praet: "Nergens beter dan bij Anderlecht"
Foto: © SC

Dennis Praet is één van de grote talenten die ons land rijk is. De 18-jarige middenvelder van Anderlecht is wel blij met de komst van John van den Brom want nu krijgt hij ook kansen om dat te bewijzen op het veld.

"De komst van John van den Brom is een verademing, want hij geeft mij kansen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Deze zomer dacht ik nog aan een uitleenbeurt omdat ik vreesde weer zoveel op de bank te zitten als vorig seizoen, maar daar is nu geen sprake meer van. Voor mijn ontwikkeling kan ik nergens beter zitten dan bij Anderlecht"

Andere jongeren (zoals de broers Musonda) kozen voor een overgang naar een grote club zoals Chelsea. "Er lag bij Arsenal ooit een contract voor mij klaar. Ik bezocht als jong ventje hun oefencomplex en zat er in het medische kabinet naast Robin van Persie. Natuurlijk ben je dan onder de indruk, maar bij buitenlandse topclubs moet het nog veel moeilijker zijn om door te breken dan bij Anderlecht. Ik wil me eerst tonen aan het Belgische publiek."

Praet heeft nu ook zijn diploma en kan zich volledig richten op het voetbal. "Ik ben ontzettend blij dat ik in juni mijn ASO-diploma heb behaald. Tot het vijfde middelbaar volgde ik zes uur wiskunde, maar in mijn laatste jaar stapte ik over op menswetenschappen. De combinatie school-voetbal was zwaar, maar gelukkig studeerde ik erg vlot. Ik miste heel wat lessen, maar haalde toch nog zeventig procent voor wiskunde. Ik was bij de besten van mijn klas."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties