Kompany haalt het van Hazard

Tomas Taecke
| 11 reacties

Manchester City heeft de Community Shield gewonnen ten koste van Chelsea (3-2). Vincent Kompany (City) en Eden Hazard (Chelsea) stonden beiden in de basis.

Eden Hazard en Vincent Kompany liepen er in Villa Park vanaf de eerste minuut bij. Hazard kon niet echt overtuigen in zijn eerste officiële wedstrijd voor de Blues, die bovendien nog eens verloren werd. De vleugelspits werd in de zeventigste minuut naar de kant gehaald.

Op aangeven van Ramires kwam Chelsea nochtans op voorsprong via Torres. Kort voor de rust en pas na het openingsdoelpunt werd Ivanovic rechtstreeks uitgesloten. Touré en Tevez deden de partij kort na de rust in het voordeel van de Citizens kantelen. Nasri diepte de voorsprong uit, Bertrand kon tien minuten voor tijd nog milderen (3-2).