Van Wijk: "Tweede klasse wordt met scheef oog bekeken"

Fabian Morren
| 6 reacties
Van Wijk: "Tweede klasse wordt met scheef oog bekeken"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Dennis Van Wijk moet Antwerp proberen naar eerste klasse te loodsen. De Nederlander vindt dat er neergekeken wordt op de tweede klasse.

"Tweede wordt met een scheef oog bekeken. Onterecht”, zegt Van Wijk in GvA. “Ik begrijp dat niet goed. Als trainer hoor je alle reeksen in het nationale voetbal te volgen, vind ik. Maar kennelijk denkt niet iedereen er zo over. Het wordt allemaal met een scheef oog bekeken. Er is veel te weinig respect voor tweede klasse.”

Dat stoort Van Wijk. “Omdat het toch een recruteringsveld is voor de eersteklassers. Zelfs bij deze club, Antwerp, zie je hoe jongens van tweede naar eerste doorstromen en daar meteen het mooie weer maken. Neem Benjamin Lambot vandaag bij Lierse. Of Meunier bij Club Brugge - met Virton nog in tweede en derde klasse. Daar wordt veel te licht over heen gestapt.”

Wie schat de Antwerp-coach in als de favorieten? “Sint-Truiden is de te kloppen ploeg. Geen twijfel daarover. Het heeft goed ingekocht. En als ook Reza nog zou blijven, heeft het een speler in huis die met zijn kwaliteiten zo topschutter kan worden.”

“Daarna denk ik aan Westerlo. Het is een heel ander elftal dan vorig seizoen, maar wel met veel kwaliteiten. Oostende was vorig seizoen al uitstekend en heeft zich nog versterkt. Wezet heeft veel geld, veel ambities en zal ook wel zijn rol spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties