Getafe haalt het van Real Madrid

Tijs Ruysschaert
| 14 reacties

Real Madrid is slecht aan de competitie begonnen. Na het gelijkspel in eigen huis tegen Valencia vorige week, verloor het nu op bezoek bij Getafe.

Na een slordig openingskwartier trok Real Madrid het laken naar zich toe. Iets voor het halfuur bracht Angel Di Maria zijn landgenoot Gonzalo Higuain in stelling, en die kon afwerken in een leeg doel. De titelverdediger verdiend op voorsprong tegen een stug Getafe. Vervolgens ging De Koninklijke wat achteroverleunen om uiteindelijk met 0-1 de rust in te gaan.

Vroeg in de tweede helft maakte Juan Varela gelijk voor Getafe na een corner van Abdelaziz Barrada. Een kwartier voor tijd was de 23-jarige Barrada zelf aan het feest: bij een tegenaanval bracht hij de efficiënte thuisploeg op voorsprong.

Rood voor bankzitter

Getafe gaf die voorsprong niet meer uit handen. In het slot van de wedstrijd kreeg een gefrustreerde Fabio Coentrao nog rood op de bank voor het beledigen van een official.

Na twee speeldagen telt de ploeg van Jos Mourinho al vijf punten achterstand op eeuwige titelrivaal Barcelona, dat eerder op de avond won bij Osasuna. Real puurde een punt uit twee wedstrijden en bekleedt daarmee de vijftiende plaats. Getafe staat dankzij zijn overwinning op de negende plaats, met drie op zes.