Interview De Sutter: "Ik speel graag met druk"

De Sutter: "Ik speel graag met druk"
Foto: © SC

Tom De Sutter zal vanavond weer naast Dieumerci Mbokani de aanval bevolken. Dat liet John van den Brom toch doorschijnen. De match van 17 miljoen is één van de belangrijkste voor Anderlecht de voorbije jaren. "Maar daar zijn we niet mee bezig", zei De Sutter. Gelove wie gelove wil.

Johan Walckiers in Anderlecht

Dat het alles of niets is, begrijpen ze maar al te goed bij paars-wit. Maar toch lijkt niemand onder de druk te gaan bezwijken. "Dit zijn de matchen waarvoor je voetballer wordt", aldus de aanvaller. "Als je daar nu niet klaar voor bent, heb je hier weinig te zoeken. Daarbij, ik speel graag met druk."

Voor de spelers hangt van kwalificatie ook een mooie bonus af (40.000 euro in geval van kwalificatie, nvdr.). "Die is voor ons belangrijk, maar tijdens de match zelf denken we daar niet meer aan. We zijn ook niet bezig met die 17 miljoen euro. Het prestige is voor ons heel belangrijk. We willen naar die Champions League en spelen tegen grotere ploegen en in mooiere stadions."

"Voetballers onthouden niet lang"

In de heenmatch zat De Sutter nog op de bank. "Ik begrijp en respecteer de keuze van de trainer. In de basis? Dat weet ik nog niet, maar in dat geval zal ik doen wat ik al heel het seizoen doe: samen met Dieu proberen druk zetten op de verdediging van de tegenstander. Ik ben blij dat ik de ploeg tot nu toe al van dienst kon zijn."

Limassol is qua budget een hele stap lager dan Anderlecht, maar dat speelt volgens de aanvaller geen rol. "Het is altijd grappig als men budgetten gaat vergelijken. Jullie hebben ook de match van vorige week gezien. Je moet de tegenstander bekijken. En die was toch sterk."

Anderlecht kan zich morgen van het complex van de laatste vijf jaar af maken. De Sutter probeerde met een grapje die vorige kwalificatiematchen alvast naar de achtergrond te verwijzen. "Voetballers onthouden in het algemeen toch niet lang? Ik ben het al vergeten", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties