"Benteke moet blijven staan"

"Benteke moet blijven staan"
Foto: © SC

De Rode Duivels beginnen vrijdag tegen Wales hun WK-kwalificatiecampagne. Bij de tegenstander boezemt vooral Garreth Bale angst in, want de snelle linkerflank van Tottenham kan de verdediging pijn doen.

"We moeten Gareth Bale, de sterspeler van Wales op links, aan banden leggen. Ik denk dat Alderweireld daarvoor de beste man is. Geen pure rechtsachter, maar defensief beter dan Gillet", zegt analist Francky Van der Elst daarover in Het Nieuwsblad. "Over het centrale duo Kompany-Vermaelen geen discussie, Vertonghen deed het tegen Nederland heel goed als linksachter."

"Simons verdient nog altijd zijn selectie, maar toch kies ik voor Defour. Sterk tegen Nederland en belangrijk in de omschakeling. Voor hem het duo Fellaini-Witsel. Jammer voor Dembélé, maar ik denk dat ze in Wales bang zullen zijn van Fellaini. Tegen ManU was hij enorm sterk. Ook al speel je mét Fellaini een ander, fysieker voetbal: hij is een meerwaarde. Fellaini en Witsel –die switchen– moeten ook Bale uit de wedstrijd houden."

"Benteke deed het goed tegen Nederland, dus hij blijft staan. Op rechts wordt Mirallas een vaste waarde. De voorbije matchen speelde hij de twijfels weg met gedurfde acties en doelpunten. Op links kan je niet om Hazard heen. Mertens is een sterke invaller, net als Dembélé en De Bruyne."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties