Geen Meunier en Hazard bij beloften

Geen Meunier en Hazard bij beloften
Foto: © SC

Beloftencoach Johan Walem heeft zijn 20-koppige selectie bekendgemaakt voor de laatste twee kwalificatiematchen voor het EK 2013.

Morgen spelen de Belgische beloften hun voorlaatste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2013. Ze nemen het dan op de Freethiel op tegen Noorwegen. Maandag staat de laatste wedstrijd op het programma. Tegenstander dan is IJsland, laatste in groep 8. Ook die match gaat door op de Freethiel.

In vergelijking met de selectie die Walem vrijgaf op 30 augustus, vallen Thomas Meunier (Club Brugge), Thorgan Hazard (SV Zulte Waregem) en Yannick Ferreira Carassco (Monaco) geblesseerd af. Ook Dino Arslanagic (Standard), Jimmy De Jonghe (SV Zulte Waregem) en Pierre-Yves Ngawa (STVV) zijn er niet langer bij.

Selectie

Doel
Koen Casteels (Hoffenheim), Thomas Kaminski (Anderlecht), Matz Sels (Lierse)

Verdediging
Dedryck Boyata (Twente), Laurens De Bock (Lokeren), Bruno Godeau (SV Zulte Waregem), Pietro Perdichizzi (SV Zulte Waregem), Marnick Vermijl (Manchester United)

Middenveld
Ibrahim Cissé (Standard), Paul-José Mpoku (Standard), Alpaslan Öztürk (Beerschot AC), Dennis Praet (Anderlecht), Hannes Van Der Bruggen (AA Gent), Wannes Van Tricht (KV Mechelen)

Aanval
Ziguy Badibanga (Charleroi), Michy Batshuayi (Standard), Massimo Bruno (Anderlecht), Maxime Lestienne (Club Brugge), Dolly Menga (Lierse), Igor Vetokele (Kopenhagen)

EK in Israël

Momenteel staat België derde in een poule met vijf, met 8 op 18. Engeland staat eerste met 15 punten, Noorwegen tweede met 13 punten. De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes stoten door naar de play-offs, waarin de zeven tickets voor het EK in Israël worden verdeeld.

Ex-Genk-doelman Koen Casteels, tegenwoordig aan de slag bij Hoffenheim, blikt alvast met een gezonde portie zelfvertrouwen vooruit naar de match van morgen tegen Noorwegen. Bekijk hieronder zijn reactie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties