Interview Vermaelen: "Zonder 6/6 zijn we teleurgesteld"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Vermaelen: "Zonder 6/6 zijn we teleurgesteld"
Foto: © SC

Thomas Vermaelen moet straks aan de zijde van Vincent Kompany doen wat hij momenteel met Arsenal doet. De aanvoerder van de Gunners wil tegen Wales en Kroatië net als in de Premier League de nul houden.

Tomas Taecke in Neerpede

Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vormt Thomas Vermaelen straks samen met Vincent Kompany het centrale duo achterin. Vermaelen weet dat de belangen groot zijn en dat de talentvolle groep nu eindelijk eens de resultaten aaneen mag beginnen rijgen.

"Nu begint het", zegt Vermaelen laconiek over de start van de kwalificatiecampagne. "We moeten elke wedstrijd voor de volle buit gaan. Er schuilt heel wat talent in deze groep waarmee we dringend resultaten moeten beginnen neerzetten. Als we straks geen zes op zes halen, zullen we teleurgesteld zijn. Achteraf kan blijken dat vier op zes ook behoorlijk is, maar nu gaan we alvast voor twee overwinningen".

"Het zal zeker niet eenvoudig zijn, maar we hebben er het volste vertrouwen in. De zege tegen Nederland was in ieder geval hoopgevend. Het is belangrijk dat we onze start niet missen. Dat zou er de druk een beetje van kunnen halen. Op die manier hoeven we niet meteen te achtervolgen".

Vermaelen speelt al drie seizoenen in de Premier League en kent bijgevolg enkele van zijn Welshe tegenstanders. Degene die hij het beste kent, is zijn ploegmakker Aaron Ramsey, die vrijdag namens Wales in actie zal komen.

"Hun beste spelers zijn Bale (Spurs), Ramsey en Allen (Liverpool). Dat zijn toch een beetje de jongens die we in de gaten moeten houden. Met Aaron (Ramsey nvdr.) heb ik al veel over de partij gesproken. Vaak halen we grappen met elkaar uit. Dan bel ik hem om te vragen of hij gezien had hoe sterk Fellaini opnieuw was (lacht). Ik probeer hen een beetje angst in te boezemen, ook al hebben ze veel respect voor België. Ze kennen onze kwaliteiten maar zullen vrijdag natuurlijk ook vol voor de zege gaan".

Thomas Vermaelen zag met lede ogen toe hoe zijn vriend en ploegmakker Robin Van Persie deze zomer de overstap maakte naar één van de grote rivalen. RVP komt tegenwoordig uit voor Manchester United, waar hij zijn start alvast niet gemist heeft.

"Robin is een fantastische speler die we zeker zullen missen. Hij doet het in ieder geval goed voor United met zijn vier doelpunten tot dusver. Gelukkig kunnen we dit wel een beetje opvangen, getuige daarvan onze eerste partijen. Het doet deugd om achteraan de nul te kunnen houden. Ik denk dat we over een sterk elftal beschikken dat straks kan meedingen naar het kampioenschap", aldus Thomas Vermaelen.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties