Beloften sluiten af in schoonheid

Tijs Ruysschaert
| 2 reacties
Beloften sluiten af in schoonheid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische beloften hebben hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Ze wonnen met 5-0 van IJsland, maar zijn uitgeschakeld voor het EK 2013.

Na de 1-3-nederlaag tegen Noorwegen vorige week donderdag waren de manschappen van Johan Walem al uitgeschakeld voor de play-offs voor het EK 2013 in Israël. In hun laatste groepswedstrijd toonden de Jonge Duivels wel nog eens dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Ze stuurden IJsland, laatste in groep 8, met 5-0 terug naar huis.

Dankzij Igor Vetokele (FC Kopenhagen) mochten de Belgische U21 gaan rusten met 1-0. In de 69ste minuut verdubbelde Wannes Van Tricht (KV Mechelen) de score. En in de laatste twintig minuten zetten Michy Batshuayi (Standard) - goed voor twee goals - en opnieuw Vetokele de 5-0-eindstand op het bord. De Belgische beloften eindigen zo derde in hun groep, met 11 op 24. Azerbeidzjan sluit de groep af als vierde, voor IJsland.

Engeland groepswinnaar

In de andere partij in groep 8 versloeg Engeland Noorwegen met 1-0. Engeland mag als groepswinnaar rechtstreeks naar de play-offs voor het EK 2013. Het haalde 21 op 24 en verloor zijn enige punten tegen België, waarvan het in Bergen met 2-1 verloor.

Noorwegen eindigt tweede in de groep met 16 op 24 en plaatst zich ook voor de play-offs, als een van de vier beste tweedes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties