Interview "Genoeg uitdagingen bij Club voor Vadis"

Tomas Taecke
| 16 reacties
"Genoeg uitdagingen bij Club voor Vadis"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geflankeerd door de speler in kwestie gaf Vincent Mannaert dinsdagochtend tekst en uitleg bij de afgesprongen transfer van Vadis Odjidja. De general manager van Club is tevreden dat Vadis zich opnieuw op blauw-zwart kan focussen, dat hem naar eigen zeggen nog heel wat te bieden heeft.

Tomas Taecke in Brugge

General manager Vincent Mannaert sprak dinsdagmorgen samen met Vadis Odjidja de verzamelde pers toe in het Jan Breydelstadion. Vooraleer Mannaert en Club Brugge dit hoofdstuk willen afsluiten, kregen de opgedaagde media de nodige tekst en uitleg.

"Eigenlijk is er niet zo heel veel fout gelopen in dit dossier", verklaarde Mannaert. "Wel is het zo dat Everton pas heel laat akkoord ging met onze gestelde voorwaarden. Administratief was alles tussen Everton en Club Brugge geregeld, alleen is de certificatie van de overgang te laat gebeurd. Na zeven dagen bezinnen heeft de FIFA uiteindelijk beslist dat deze transfer niet kon doorgaan. Je kan dan wel beroep aantekenen, maar die slaagkans is echt heel klein".

"Ik ben blij dat de onzekerheid nu eindelijk weg is en dat Vadis zich opnieuw op Club Brugge kan concentreren. Er is een stuk stress van hem afgevallen, eindelijk is er duidelijkheid. De transferperiode is over en nu moet hij keihard werken om terug op niveau te komen. Er zijn bij Club Brugge nog genoeg uitdagingen die Vadis kan aangaan".

"Of er met Everton nu nog iets afgesproken is? Helemaal niet eigenlijk. Het is wel zo dat een club die een speler volgt, dat doorgaans wel even blijft doen. Maar echt afspraken zijn er voorlopig niet gemaakt. Zowel het management als Vadis hebben de knop omgedraaid. We moeten dit nu afsluiten en ons concentreren op de matchen die eraan komen".

Vincent Mannaert: "Verdere afspraken met Everton zijn er niet"

Vadis Odjidja zag een mooie transfer door de vingers glippen en legt zich neer bij de situatie. Wel is het zo dat de middenvelder van blauw-zwart beseft dat hij naar zijn beste vorm toe moet groeien, wil hij in de winterstop of na dit seizoen een lucratieve transfer versieren.

"Ik ben tevreden dat ik opnieuw kan voetballen", voegde Vadis eraan toe. "Ik focus mij nu op de competitie en het winnen van matchen voor Club Brugge. Ik keek enorm uit naar Everton en de Premier League, maar tijdens die zeven dagen heb ik veel tijd gehad om na te denken. Ik besef dat er nog veel werk is en ben blij dat ik opnieuw bij Club kan beginnen en in dezelfde groep ben beland".

"Zowel Club Brugge als ikzelf zijn er enkel bij gebaat als ik goeie wedstrijden speel. Als ik hier opnieuw mijn beste vorm haal, zullen er zich nog andere kansen voordoen. Hoe beter de prestaties, hoe mooier de ploegen die komen".

"In de voorbereiding had ik eigenlijk gehoopt een vertrek, maar mijn eerste matchen waren niet goed en misschien verdien ik het niet om te vertrekken. Nu krijg ik opnieuw de kans om mij te bewijzen en in de kijker te spelen. We kenden een goeie competitiestart. Nu is het aan mij om mij opnieuw in de ploeg te integreren", aldus Vadis Odjidja.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties