Interview Goor: "Goed voor ons dat STVV punten verliest"

Robby Morren
Robby Morren
| 6 reacties
Goor: "Goed voor ons dat STVV punten verliest"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Bart Goor moet als aanvoerder Westerlo dit seizoen weer naar eerste klasse leiden. Voetbalkrant.com sprak met de middenvelder over de verschillen met eerste klasse, de sleutel tot succes in tweede en de zwakke start van Sint-Truiden.

Welk gevoel houd je over aan het gelijkspel tegen Aalst?

"Als je 2-0 achter komt, dan weet je dat het moeilijk wordt en dan mag je nog blij zijn met de 2-2. Na de wedstrijd hoorde ik zeggen dat wij een strafschop hadden moeten krijgen. Daar zijn we achteraf niets mee maar dan hadden we misschien al vroeger de aansluitingstreffer kunnen scoren en dat had het iets makkelijker gemaakt."

Wat liep er fout afgelopen zondag?

"Wij speelden veel te traag, dat was niet het tempo dat we moeten spelen en we leden bovendien veel balverlies. Aalst speelde het op de counter perfect uit. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Wij moeten veel meer mogelijkheden hebben dan wat we tegen Aalst hebben getoond."

Welke verschillen merk je tussen eerste en tweede klasse?

"Het grote verschil met eerste klasse is de duelkracht, hier heb je veel meer duels. Het gaat ook wat trager, de balbehandeling is iets minder snel."

Kan Westerlo daar voordeel uit halen?

"Als we zelf het tempo hoger leggen, dan kunnen wij daar voordeel uit halen. Westerlo heeft voldoende voetballend vermogen om dat te doen. We moeten zorgen dat de tweede bal voor ons is en dat het van daaruit snel kan gaan. Als we meespelen met de tegenstander, kunnen we dat verschil niet maken want dan krijgen we voortdurend die duels en daar ligt onze sterkte niet."

Wat is de sleutel tot succes in tweede klasse?

"Er zijn veel ploegen die in tweede klasse als favoriet naar voor geschoven werden, die het nu een beetje laten afweten. Er zijn ook ploegen die nu tegen alle verwachtingen in bovenaan staan. We weten dat het moeilijk wordt maar wij moeten zorgen dat we elke week op niveau spelen. De ploeg die het meeste constante gaat brengen dit seizoen en die vaak de nul kan houden, zal er heel dichtbij zijn."

Ben je verrast dat Sint-Truiden 0 op 9 haalde?

"Dat Sint-Truiden nog maar 3 punten telt, is toch wel verrassend. Zij hebben nu het geluk dat geen enkele ploeg nog 12 op 12 heeft. Zij staan op hun directe titelkandidaten maar 3 of 4 punten achter, dat is niet veel. Voor ons is het goed dat zij al wat punten verloren want die hebben wij meer maar langs de andere kant is er helemaal geen grote kloof geslagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties