Bayern München heeft na drie speeldagen al record beet

Sam Soetaers
| 3 reacties

Bayern München heeft na drie speeldagen al een record beet. De club behaalde negen op negen en heeft een doelsaldo van +10 waarmee het oude record van Borussia Dortmund uit het seizoen 1994/95 verbeterd werd.

Bayern, dat begon met Van Buyten op de bank en zonder de geblesseerden Robben en Ribery, kende zaterdag geen problemen met Mainz. Na 13 minuten spelen stond de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong na goals van Mario Mandzukic en Bastian Schweinsteiger. Mainz kwam dan terug in de wedstrijd via een strafschopdoelpunt van Adam Szalai. De wedstrijd werd plots nog spannend tot Toni Kroos met een heerlijk afstandsschot in de blessuretijd de 3-1 scoorde.

Makkelijke zege Dortmund
Ook Dortmund boekte een eenvoudige zege. Borussia won met 3-0 van Bayer Leverkusen. Dortmund stond bij de rust al op een relatieve veilige 2-0 voorsprong. Leverkusen kon het de thuisploeg niet moeilijk maken en wanneer Lewandowski twaalf minuten voor tijd de 3-0 scoorde was de wedstrijd meteen gespeeld.

Overige uitslagen:
Mönchengladbach - Nürnberg 2-3
Simons scoorde voor Nürnberg. Bij Mönchengladbach speelde Daems de hele wedstrijd mee terwijl De Camargo niet van de bank raakte.
Hannover - Werder Bremen 3-2