Reactie Proto: "In 2005 zat ik voor tv te hopen dat AC finale won"

Proto: "In 2005 zat ik voor tv te hopen dat AC finale won"
Foto: © SC

Silvio Proto mocht gerust de prijs van 'Man van de Match' van ons komen ophalen. Vier belangrijke reddingen deed hij en dat leverde Anderlecht een eerste belangrijk punt op. "En zeggen dat ik altijd al fan ben van AC Milan", lachte hij achteraf.

Johan Walckiers in Milaan

Proto kwam als laatste de kleedkamer uit, duidelijk nog nagenietend van zijn wedstrijd. "Dit doet zoveel plezier", vertelde hij. "Mijn grootvader was een grote fan van AC en het was ook altijd al mijn favoriete club. Ik weet nog dat ik in 2005 voor de tv zat tijdens de CL-finale en hoopte dat Milan ging winnen. Tijdens de strafschoppenreeks hoopte ik dat de doelman alles van Liverpool zou pakken. En nu stond ik zelf op het veld met de hoop alles te stoppen. Het kan raar gaan in het leven."

"De laatste keer dat Anderlecht op Milan speelde, was ik geblesseerd. Ditmaal was ik er wel bij en wat een verschillend gevoel. Welke redding het meeste deugd deed? Die eerste op dat schot van Pazzini. Het was een beslissing op een fractie van een seconde en ik had ook wat geluk dat de bal buiten ging. Voor hetzelfde geld zat hij wel er in door mijn benen."

Proto was over het algemeen heel tevreden. "We hebben met een groot hart gespeeld. In België hebben we altijd alles te verliezen, hier niets. Dat scheelt toch iets. Wat dat punt verandert? Helemaal niets! Ik heb eens goed gelachen toen men zei dat Malaga de zwakste ploeg was van onze groep. Ze winnen met 3-0 van Zenit. Alles is mogelijk in deze groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties