Cruijff: "Ajax is een speedboot"

Koen Schaaphok
| 3 reacties
Cruijff: "Ajax is een speedboot"
Foto: © SC

Ajax-boegbeeld Johan Cruijff was tevreden met de prestatie van de Amsterdammers tegen Borussia Dortmund in de Champions League dinsdag, ondanks het nipte 1-0 verlies. "Er is nog een lange weg af te leggen, maar dat geeft niet.", aldus Cruijff.

Daags na de wedstrijd in Dortmund was Johan Cruijff aanwezig op de open dag van zijn foundation in Amsterdam. De wedstrijd van Ajax was het gesprek van de dag. De oud-voetballer en ‘spindoctor’ van de Amsterdamse club had een uitgesproken mening over de wedstrijd. “Positief is onder meer dat er veel kansen zijn gecreëerd. Natuurlijk gingen er dingen mis. Dat Ajax op het laatst kracht tekortkwam, is het verschil tussen de Duitse en Nederlandse competitie. Deze wedstrijd is ook een eyeopener voor de technische staf, een goede les. De trainingen moeten worden geïntensiveerd.”, aldus Cruijff aan AD Sportwereld.

“Ajax is 'een speedboot' die snel moet draaien en keren. Er is een lange weg af te leggen. Maar dat geeft niet. Hoe lang hebben wij er destijds er over gedaan om de Europa Cup te winnen. Tien jaar?” Cruijff geeft toe dat de eindoverwinning in het kampioenenbal niet het eerstvolgende doel van de Amsterdamse club moet zijn. Promotie naar pot 2 in de loting primeert. ”Je moet nu eerst richting tweede koker bij de loting.” Excuses dat de Europese topclubs over miljoenenbegrotingen beschikken, wijst El Salvador resoluut van de hand. “Het blijft gewoon een spelletje van elf tegen elf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties