Daum geeft training aan gevangenen

Christophe van den Boom
| 5 reacties
Daum geeft training aan gevangenen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Christophe Daum trok vier maanden geleden de deur dicht bij Club Brugge. Sindsdien is het vrij stil rond de 58-jarige Duitser. Woensdag gaf hij een training aan de gedetineerden van de gevangenis van Münster. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Daum zag hoe zijn ex-club Köln vorig seizoen degradeerde. De laatste tijd deed hij dan ook niet veel anders dan kritiek leveren op zijn oude geliefde. Maar woensdag richtte de trainer zijn pijlen op liefdadigheid en voerde een van de werken der barmhartigheid uit: ‘De gevangen verlossen.’

In de gevangenis van Münster gaf de topcoach een uur lang gratis training aan een veertigtal gevangenen. “Hoofd omhoog! Ik geloof in jullie”, riep de Duitser zijn ploegmaats toe. “Niet blind inschieten, je moet er je ziel inleggen!”

Vorig seizoen leidde Daum Club Brugge nog naar een tweede plaats in het klassement. Hij was in Brugge vooral gekend om zijn diplomatische aanpak en zijn overwinningen met 1-0 scores, ook gekend als de ‘Daumscore’. Op 10 mei 2012 verliet hij de club om privéredenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties