Reactie Losada: "Eerste keer dat mama me hier ziet spelen"

Losada: "Eerste keer dat mama me hier ziet spelen"
Foto: © SC

Hoe belangrijk Hernan Losada voor Beerschot is, werd zaterdag nog maar eens bewezen. Niet alleen de penalty en de twee overtredingen waren belangrijk, vooral de rust die Losada daarna in de ploeg pompte, was indrukwekkend.

Johan Walckiers in Antwerpen

Na de 2-1 kwam Beerschot onbegrijpelijk nog onder druk te staan tegen negen man. Als een echte leider maakte de Argentijn zich boos op zijn ploegmaats en riep hen tot de orde. Hij eiste ook zelf de bal op om er telkens iets goed mee te doen. "De penalty was een beslissend moment, maar een heel correcte beslissing van de scheidsrechter. Dan komen we tegen twee spelers minder te staan, maar gaan we nog altijd de lange bal hanteren. Onbegrijpelijk!", aldus Losada.

Voor Losada was het een speciale wedstrijd. "Mijn vader en moeder zaten in de tribune. Voor mijn moeder was het de eerste keer dat ze me hier zag spelen. Het kan moeilijk nog beter hé: winnen, beslissend zijn en je familie op dat moment in de tribune zitten. Ik wou dit aan hen opdragen, want ze zijn er altijd voor mij. Het is niet de eerste keer dat ze naar België komen, maar meestal is er geen wedstrijd. Mijn vader zag me wel al in 2007 tegen Mechelen en we wonnen. En mijn eerste wedstrijd in Heerenveen zag hij ook, ik scoorde toen ook. Hij moet misschien wat meer komen", lachte de Argentijn.

Een penalty en twee rode kaarten lokte Losada uit. "Die tweede is even duidelijk als de eerste. Ik ga voor de bal en hij voor iets anders", vertelde de 30-jarige middenvelder. Al is er nog steeds discussie over zijn positie op het veld. "Het gaat beter op de flank, maar of ik er me nu goed voel... (lacht) Kijk, in de tweede helft wisselde ik met Stijn Wuytens en even daarna valt de penalty. Dat was dus een goede beslissing. In het midden kan ik nog iets meer", besloot hij.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties