Song: "Kon geen 'nee' zeggen tegen Barça"

Koen Schaaphok
| 6 reacties
Song: "Kon geen 'nee' zeggen tegen Barça"
Foto: © SC

Met Alex Song vertrok er opnieuw een steunpilaar van Arsenal uit Londen tijdens de zomertransferperiode. De Kameroener maakte de overstap naar FC Barcelona. Een beslissing waar de Kameroener niet lang over na hoefde te denken.

“Barcelona is iets heel bijzonders. Barcelona is een trein en die trein komt maar één keer voorbij in je leven. Als je hem ziet, moet je er op springen want anders is hij weg. Wanneer Barcelona voor je komt, kan je gewoon geen ‘nee’ zeggen”, aldus Alexandre Song, die geen blad voor de mond neemt.

De bekende beeldspraak die Alex Song gebruikt is niet toevallig dezelfde als die Ronald Koeman gebruikte toen Valencia zich meldde. "Die trein komt maar één keer voorbij in je leven, dus dan moet je erop springen."Het was trainer Arsène Wenger zelf die Song het bijzondere nieuws bracht. "In juli hoorde ik voor het eerst van de interesse. Ze spraken met Arsenal, en Arsène kwam het mij vertellen. Het was moeilijk om Wenger te overtuigen en vaarwel te zeggen want hij heeft mij en mijn familie enorm geholpen toen ik op mijn zeventiende arriveerde in Londen."

Song hoopt op speeltijd in El Clásico op zeven oktober en ook om, op termijn, zelfs een basisplaats te veroveren in het Catalaanse sterrenelftal. "Ik weet niet of ik zal spelen tegen Real Madrid. De keuze is aan Tito Vilanova. Wij zouden uiteraard sterker zijn met Gerard Pique en Carles Puyol, maar ik ben er klaar voor om die taak op me te nemen", besluit een vastberaden Alexandre Song.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties