Utrecht-Ajax tien minuten gestaakt

Tomas Taecke
| 3 reacties

De wedstrijd in het kader van de KNVB-beker tussen FC Utrecht en Ajax is na 57 minuten stilgelegd. De Utrecht-fans misdroegen zich in die mate dat scheidsrechter Nijhuis geen andere mogelijkheid zag dan de wedstrijd te staken.

Ajax leidde met 0-3 na doelpunten van Babel, Sana en Eriksen toen Bas Nijhuis beide ploegen vlak voor het uur naar binnen riep. De Utrecht-fans bekogelden voornamelijk Ajax-doelman Cillessen en bezondigden zich ook aan kwetsende spreekkoren.

Toen Nijhuis een kijkje in het doelgebied ging nemen werd hij zelf ook geraakt door projectielen. Daarop besloot hij de wedstrijd te staken. Nadat beide teams zich richting kleedkamers hadden begeven, ontspoorde het supportersgeweld verder. Eén fan betrad het terrein en werd even later door stewards verwijderd. Na tien minuten en eens de rust teruggekeerd was, werd de partij hervat. Ajax won uiteindelijk met 0-3 en kwalificeert zich zo voor de volgende ronde.