Interview Nuytinck: "Waarom zou ik tegen Malaga niet naar voor gaan?"

Nuytinck: "Waarom zou ik tegen Malaga niet naar voor gaan?"
Foto: © SC

Is Anderlecht net op tijd onder stoom gekomen? Woensdag wacht immers Malaga, een ploeg zoals paars-wit er dit seizoen nog geen tegenkwam. Maar daar zijn de spelers ook van doordrongen. "Malaga wordt iets heel anders", knikte Bram Nuytinck.

Johan Walckiers in Anderlecht

Na vijf wedstrijden is de Nederlander al uitgegroeid tot onbetwiste titularis. Het zou al heel vreemd moeten lopen als John van den Brom zijn landgenoot - waar hij bovendien sterk op zijn komst aandrong - nog weghaalt aan de zijde van Cheikhou Kouyate. "Het heeft enkele wedstrijden geduurd, maar ik heb mijn draai helemaal gevonden nu", aldus Nuytinck.

Het was ook opvallend dat tegen Lokeren Nuytinck ineens wel op het middenveld en helemaal vooraan te vinden was. Terwijl hij de wedstrijden daarvoor enkel achteraan acteerde en vooral probeerde geen risico in zijn spel te leggen. "De trainer wil dat ik meer op het middenveld kom. We hebben daarover al gepraat en tegen Lokeren ging het inderdaad goed. De eerste wedstrijden wou ik mezelf nog geen pijn doen door mee vooraan te gaan voetballen, maar nu vond ik dat het tijd was."

Daarvoor werd Nuytinck ook gehaald, want Van den Brom vond dat hij geen inschuivende verdediger in zijn kern had zitten. Woensdag komt echter de echte test: Malaga. Durft Nuytinck ook tegen een Spaanse topploeg zijn positie in de verdediging verlaten om een man-meer-situatie te gaan creëren. "Waarom niet? Het is een kwestie van je momenten uitkiezen. Met Cheikhou heb ik daarvoor ook de ideale partner. Hij is snel, sterk, slim,... De samenwerking met hem loopt steeds beter en hij kan het perfect aan als ik naar voor trek."

"Vader brengt geluk"

De Senegalees en de Nederlander lijken ook qua communicatie geen probleem te hebben. "Cheikh spreekt Engels en als er iets is dat ik niet begrijp kan ik het nog altijd aan Oli of Guillaume vragen. Zij vertalen dan wel."

Blijft het een feit dat Malaga niet het financieel geplaagde ploegje uit Spanje is waar eerst melding over werd gemaakt. De ploeg staat derde in de Primera Division met uitstekend voetbal. Een gedisciplineerd geheel dat met Saviola en Roche Santa Cruz een voorlinie heeft die menig verdediger doet beven. "Ik was verbaasd toen ik las dat Malaga het zwakke broertje in de groep was. Malaga is gewoon heel sterk en het wordt een heel andere match dan diegene die we al gehad hebben."

"Maar we hebben vertrouwen, dat zie je ook aan ons spel. Malaga is een grote naam, maar daar hebben we geen boodschap aan. Wij kijken naar onze eigen ploeg. Ikzelf voel me ook 'lekker'. En we hebben een paar spelers die serieus in vorm zijn. Kijk maar naar Kanu, een fantastische speler. En Mbokani heeft tegen Milan bewezen dat hij het een verdediging moeilijk kan maken. Woensdag zal hij dat ook wel weer doen."

En Nuytinck heeft ook een 'nieuwe' fan die hem geluk brengt. "Mijn vader zat tegen Lokeren in de tribune. Hij kent niet veel van voetbal, maar vindt het fantastisch dat ik hier speel. En elke keer hij komt, winnen we. Hij moet misschien wel wat meer komen. Woensdag zal hij er trouwens ook zijn." Een voorbode?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties