James Collins (Wales) drie matchen geschorst

Koen Schaaphok
| 0 reacties
James Collins (Wales) drie matchen geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Welsh international James Collins krijgt van de FIFA een schorsing van drie matchen voor zijn rode kaart tijdens de WK-kwalificatiematch tegen België op 7 september. Collins kreeg rood vanwege een aanslag op de enkels van Rode Duivel Guillaume Gillet.

De voetbalbond van Wales maakte het nieuws vrijdag zelf bekend via hun officiëleTwitteraccount. De Rode Duivels speelden op de eerste speeldag in WK-kwalificatiegroep A uit tegen Wales. Na 26 minuten ondernam James Collins namens de thuisploeg een zware tackel op de enkels van Gillet. Rood voor de Welshman en Wales moest de rest van de partij met een man minder afwerken.

Door de rode kaart miste de verdediger al de wedstrijd tegen Servië, die Wales met 6-1 verloor, en moet ook tegen Schotland (12/10) en Kroatië (16/10) aan de kant blijven. Ook voor de Rode Duivels start volgende week een nieuw weekje interlandvoetbal. België speelt volgende week vrijdag uit bij Servië en vier dagen later is Schotland de tegenstander in het eigen Koning Boudewijnstadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties