Meeste Engelse Belgen vandaag in actie

Meeste Engelse Belgen vandaag in actie
Foto: © SC

Voetbalkrant geeft u een overzicht van wat er vandaag op het menu staat. Dagelijks lijsten we de actie op de Europese voetbalvelden voor u op.

Tweede klasse
WS Woluwe verdedigt zijn (gedeelde) leidersplaats vanavond op het veld van Dessel Sport. Lommel ontvangt Oudenaarde en Westerlo trekt naar Wezet. Oostende moet op het veld van Heist de goede resultaten van de laatste weken bevestigen.

Bundesliga
Leider Bayern München ontvangt deze namiddag om 15u30 Hoffenheim, de negende in de stand. En er staan nog vier duels in de Duitse eerste klasse op het programma. Timmy Simons moet met Nürnberg naar Freiburg en Schalke krijgt Wolfsburg over de vloer. De twee andere duels zijn Mainz-Düsseldorf en Greuther Fürth-Hamburg.

Premier League
Heel wat Belgen in actie vandaag. Vincent Kompany opent de feestelijkheden thuis tegen het Sunderland van Simon Mignolet. Eden Hazard moet het met Chelsea dan weer opnemen tegen Norwich City. Romelu Lukaku - die waarschijnlijk aan de aftrap komt - krijgt QPR voorgeschoteld en Marouane Fellaini trekt met Everton naar Wigan. Het Arsenal van Thomas Vermaelen moet dan weer op verplaatsing naar West Ham United.

Ligue 1
Geen ploegen uit de eerste vijf aan de slag op zaterdag in de Franse competitie. Toulouse-Valenciennes is een duel tussen de nummers zes en zeven in Frankrijk. Verder is het uitkijken of Troyes op het veld van Bastia zijn eerste overwinning van het seizoen kan boeken en wegkomen van de laatste plaats.

Serie A
Twee duels in de Italiaanse eerste klasse: Chievo-Sampdoria en Genoa-Palermo. Voor Sampdoria (vijfde) zou het een makkelijke verplaatsing moeten worden naar de nummer 18. En Genoa kan mits winst aansluiten bij de subtop.

Nederlandse Eredivisie
In Nederland ook vier  duels: Willem II-RKC, Zwolle-Heracles, Roda-VVV Venlo en Vitesse-Heerenveen. Vitesse kan mits winst zelfs voor minstens één dag de leiding overnemen van Twente.

Primera Division
En in Spanje is de hoogst geklasseerde die in actie komt de nummer zeven Valladolid. Zij nemen het op tegen Espanyol Barcelona en kunnen Real Madrid minstens één dag achter zich laten en opschuiven naar plaats vier. Andere duels: Rayo Vallecano-Deportivo, Real Zaragoza, Getafe en Real Betis-Real Sociedad

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties