Reactie Deschacht: "Zo verliezen heb ik nog nooit meegemaakt"

Deschacht: "Zo verliezen heb ik nog nooit meegemaakt"
Foto: © SC

Olivier Deschacht was - net als vele van zijn ploegmaats - verbaasd dat de wedstrijd nog door mocht gaan nadat scheidsrechter Boucaut eerder had aangegeven dat hij geen vuurpijlen meer ging dulden. De linksachter baalde dan ook als een stekker.

Johan Walckiers in Luik

Deschacht vond dat de wedstrijd stilgelegd had moeten worden. "Natuurlijk waren wij door al dat tumult uit balans", vond Deschacht. "De scheidsrechter had gezegd dat als het nog één keer zou gebeuren dat hij de wedstrijd ging stilleggen. Daarna is het nog twee keer gebeurd en dat vond hij wel kunnen. Zo verliezen heb ik nog nooit meegemaakt."

Bij de eerste goal van Bulot kwam die voor Deschacht om binnen te koppen. "Die eerste goal had nooit mogen vallen. Ik dacht dat het fout op Gillet was en liep al terug open om mijn positie in te nemen. De scheidsrechter liet doorspelen en Bulot was al vertrokken en ik was gezien."

Toch waren vooral de lange ballen - zelfs tegen tien man - opmerkelijk. "Alles zat goed vast en we moesten dus wel. We probeerden power play te spelen met die drie grote jongen vooraan."

En dan was er nog de gemiste penalty, de vijfde reeds dit seizoen. "Dat begint echt dramatisch te worden. Het is echt jammer dat we er weer één missen. Het wordt te veel. We moeten op niemand schieten. Ze doen dit niet expres, maar het wordt wel tijd dat we er één binnenschieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties