Analyse De gevaren van het Servische elftal

Christophe van den Boom
| 18 reacties
De gevaren van het Servische elftal
Foto: © SC

Vrijdag neemt België het in Belgrado op tegen een jong en enthousiast Servië. Wie zijn de spelers die we moeten vrezen? Hieronder een analyse vanuit onze Waalse tegenhanger Walfoot.

1) De ware kracht: Het is geweten dat de ploeg een verdediging van wereldniveau heeft. Er wordt vaak gezegd dat België een uitzonderlijke achterlinie heeft, maar ook Servië heeft een niet te onderschatten verdediging. Ivanovic (Chelsea) op rechts, in het centrum  Nastasic (Manchester City) en Bisevac (Lyon) en op links Kolarov (Manchester City). Daarnaast zijn zowel Ivanovic als Kolarov ook aanvallend heel sterk. Om maar te zwijgen van de uithalen van Kolarov, die regelmatig in doel verdwijnen. Met Bisevac, voormalig speler van PSG, wordt het ook moeilijk. Benteke kan maar best een aantal stevige scheenbeschermers aantrekken.

2) De sterke en jonge aanvallende krachten: Op rechts zal Tadic (24) aantreden, een formidabele vleugelspeler en medespeler van Chadli bij FC Twente. Op links zal Tosic (25) plaatsnemen. Hij speelde in het verleden bij Manchester United, maar komt nu uit voor CSKA Moskou. In de steun van de aanvallers is er ongetwijfeld Markovic (18 jaar en spelend bij Partizan) en Djuricic (20 jaar, Heerenveen). Het zijn allemaal kwaliteitsvolle spelers, maar Tosic lijdt aan onregelmatigheden. Het is vaak alles of niets bij hem. Daarnaast is Markovic misschien net iets te licht voor dit soort wedstrijden, vooral als hij oog in oog met Defour komt te staan. Diegene waar de Belgische defensie het meest schrik van heeft, is ongetwijfeld Tadic. Vorig seizoen tekende hij voor 20 assists en het is een flankspeler die ook in het centrum uit de voeten kan. Hij kan Alderweireld pijn doen, zelfs al kennen ze elkaar van de Nederlandse competitie.

3) Het middenveld, de relatieve zwakte van het team: Fejsa en Ignjovski komen respectievelijk uit voor Olympiakos en Werder Bremen. Het zijn spelers met iets meer techniek, die de taak hebben om de bal te recupereren. Ze hebben techniek, maar dat is niet te vergelijken met wat de Belgen te bieden hebben. Met spelers als Dembélé en Witsel zullen de twee Serviërs afgestopt worden. Ze zullen het moeilijk hebben om het leer te veroveren en het is op dat punt dat België de wedstrijd moet winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties