Mancini niet blij met Rode Duivels

Koen Schaaphok
| 21 reacties
Mancini niet blij met Rode Duivels
Foto: © SC

Manchester City-trainer Roberto Mancini maakt zich zorgen over de gesteldheid van Vincent Kompany. De verdediger is met een kuitblessure naar België afgereisd. Mancini had zijn poulain liever in Manchester zien blijven.

Mancini liet onze landgenoot vanwege zijn blessure nog buiten de selectie voor het duel met Sunderland afgelopen zaterdag De Italiaan had liever gezien dat Kompany de WK-kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen Servië en Schotland aan zich voorbij had laten gaan, en zich had gericht op een verder herstel in Engeland. Die oproep viel echter in dovemansoren bij Kompany en hij meldde zich deze week bij de ploeg van bondscoach Marc Wilmots. Kompany gaat er ook vanuit gewoon te gaan spelen, zo liet hij weten op Twitter. "Mijn blessure is niet zo ernstig maar liep er mee rond sinds de laatste wedstrijd. Ik moet het proberen en op tijd fit worden voor de interlands!".

Manchester

"Roberto houdt altijd van spelers die de grens opzoeken, maar hij keek wel raar op nadat Vincent de wedstrijd tegen Sunderland liet schieten en nu wel naar België is gegaan. Hij had liever gehad dat hij in Manchester bleef en de medische staf hem goed in de gaten kon houden op Carrington", vertelt een bron aan Goal. Mancini hoopte dat Kompany meer rust zou nemen om zijn kuitblessure te laten genezen, in plaats van in actie te komen namens België in de belangrijke wedstrijden tegen Servië en Schotland. Nu is er een kans dat een blessure opgelopen bij de Rode Duivels, Mancini zuur kan opbreken in de competitie en de Champions League.

Het is niet de eerste keer dat Mancini zuur kijkt vanwege een speler die vertrekt met zijn nationale ploeg. Een maand eerder vertrok Sergio Aguero naar Argentinië voor interlands. De spits had toen nog last van een knieblessure die hij had opgelopen tegen Southampton. Mancini noemde zijn beslissing vervolgens ‘belachelijk’.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties