'Ballack had zijn 100ste interland nog kunnen spelen'

Koen Schaaphok
| 0 reacties
'Ballack had zijn 100ste interland nog kunnen spelen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michael Ballack is inmiddels al een tijdje ex-prof maar bij de nationale ploeg vertrok de Duitser met wroeging omdat hem geen afscheidsinterland werd gegund. Teammanager Olivier Bierhoff spreekt dat nu tegen. "We hebben hem die kans gegeven maar hij vond dat aalmoes."

Ballack vertelde bij zijn afscheid dat hij graag met een afscheidsinterland was gestopt maar dat de Duitse voetbalbond hem die niet gaf. Bierhoff is het daarmee oneens. "We hebben Michael aangeboden zijn 99ste én 100ste interland te spelen. Dat was een mooie gelegenheid geweest om hem een mooi afscheid te geven. Daar is hij destijds niet op in gegaan", aldus Bierhoff, die toevoegt dat Ballack dat maar “aalmoes” vond.

Einde verhaal

Een hardnekkige enkelblessure heeft de loopbaan van Michael Ballack bij die Mannschaft genekt. De international haalde daardoor niet meer zijn oude niveau en werd door bondscoach Joachim Löw niet meer opgeroepen na het WK in Zuid-Afrika in 2010. Voorlopig heeft Ballack 98 interlands achter zijn naam staan. Iets dat ook zo zal blijven voor Bierhoff, die niet verwacht dat Ballack alsnog twee interlands mag spelen. "Ik denk niet dat dat nu nog mogelijk is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties