Afellay: "Wil terug naar Barcelona"

Christophe van den Boom
| 5 reacties
Afellay: "Wil terug naar Barcelona"
Foto: © SC

Ibrahim Afellay wil na zijn huurperiode bij Schalke 04 terugkeren naar FC Barcelona. Dat zegt de Nederlander tegen OnsOranje. Bij de Duitsers wil hij vooral speelminuten opdoen, maar een langer verblijf hoeft voor hem niet.

De Nederlandse international heeft een zware knieblessure achter de rug. Bij Schalke wil hij vooral speelminuten opdoen, zodat hij topfit kan terugkeren bij FC Barcelona. “Het is mijn doel om terug te keren bij Barcelona. Maar het is minstens even belangrijk om te genieten van het spelletje, meer nog dan voorheen. Het is niet vanzelfsprekend dat je gezond bent en op het veld staat. Dat besef je des te meer als je zoiets meemaakt.”

De aanvaller vindt dat hij veel geleerd heeft uit zijn blessure. “Ik heb sinds Barcelona een ontwikkeling doorgemaakt, zowel voetballend als mentaal. Ik heb denk ik ook wel bewezen dat ik heel goed met tegenslag kan omgaan. Dat ik er zo snel weer sta, zegt wel iets over mijn mentale kracht.”

Kwade stemmen spreken over een mislukte passage bij de Catalanen. “Er zijn mensen die zeggen dat ik gefaald heb bij Barcelona. Maar ik heb de eerste zes maanden voor een nieuweling behoorlijk veel gespeeld. Als je dan je kruisbanden scheurt, kun je dan zeggen dat je gefaald hebt? Ik denk van niet. Die dingen heb je niet in de hand. Dat geeft een totaal andere wending. Andere mensen krijgen hun kansen. Dat is voetballerij”, besluit Afellay.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties