Belgische U19 verliest van Albanië

Christophe van den Boom

De Belgische nationale voetbalploeg voor spelers tot 19 jaar verloor zondag zijn tweede EK-kwalificatiematch tegen Albanië in groep 7. De thuisploeg was in Vlora met 3-1 te sterk.

De Albanezen kwam sterk aan de aftrap en kwamen op een 1-0 voorsprong aan de rust. Een kwartier in de tweede helft zette de thuisploeg een penalty om en verdubbelde zo de voorsprong. Tien minuten voor affluiten bracht Kabasele met de aansluiting opnieuw hoop bij de Duivels, maar een minuut later legde Shehaj de 3-1 eindstand vast.

Wit-Rusland en Italië speelde eerder gelijk (1-1). België bekleedt nu de derde plaatst in de stand met drie punten, nadat ze hun eerste wedstrijd tegen Wit-Rusland hadden gewonnen. Albanië heeft evenveel punten en leider Italië heeft slechts een puntje meer. Wit-Rusland is vierde met 1 punt uit twee wedstrijden.

Woensdag volgt de slotdag met Italië tegen België en Albanië dat Wit-Rusland in de ogen kijkt. Om door te stoten moeten de Belgen bij de eerste twee eindigen. Bij winst tegen Italië stoten ze zeker door. Bij verlies is het afgelopen voor de Belgen.