'Van Gaal wou Nuytinck'

Koen Schaaphok
| 16 reacties
'Van Gaal wou Nuytinck'
Foto: © SC

Het lijkt erop dat Bram Nuytinck verzekerd is van de interesse van Louis van Gaal, bondscoach van de Nederlandse nationale ploeg. De verdediger van paars- wit won donderdagavond overtuigend met de Nederlandse beloften van de leeftijdsgenoten van Slowakije.

Anderlecht-verdediger Nuytinck, aanvoerder van Jong Oranje en inmiddels al een tijdje een vaste waarde in het beloftenelftal, stond dus heel dicht bij een mogelijk debuut in de hoofdmacht van de vice-wereldkampioen van 2010. Vanwege een blessure van Feyenoorder Joris Mathijssen kwam er een plaats vrij in de Nederlandse verdediging voor de interlands tegen Andorra en Roemenië.

Beloften

Uiteindelijk koos van Gaal voor Twente-verdediger Douglas. Die was echter niet de eerste keuze van de Nederlandse oefenmeester. “Ik had eigenlijk Nuytinck willen oproepen, maar hij moest spelen tegen Slovakije", aldus Van Gaal volgens Het Nieuwsblad. De Nederlander liet eerder al verstaan het belangrijk te vinden dat Jong Oranje zich kwalificeert voor het EK voor beloftenteams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties