Piturca "aangeslagen" na nederlaag tegen Oranje

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Piturca "aangeslagen" na nederlaag tegen Oranje
Foto: © SC

Victor Piturca, bondscoach van Roemenië, had weinig positiefs te melden na de 4-1-zeperd tegen Nederland in eigen huis. Volgens de coach had zijn ploeg kunnen winnen. "Na deze wedstrijd hebben we geen recht op de groepswinst", klinkt de harde taal.

Ondanks de zware uitslag was er volgens Piturca in eigen land absoluut wat te rapen tegen de troepen van Louis van Gaal. "We kregen drie goals tegen bij standaardsituaties. We gaven die doelpunten veel te makkelijk weg en morsten met kansen. Als die vroege vrije trap van Torje niet op de lat was terechtgekomen maar in het doel, had de wedstrijd helemaal anders kunnen verlopen. Dan hadden we wellicht geschiedenis kunnen schrijven", aldus Piturca, die zag dat de zware uitwedstrijd tegen Turkije duidelijk nog in de benen van zijn spelers zat. Dat was de spelers aan te zien. Ik dacht dat we vanavond konden winnen", aldus de Roemeen tegen Roemeense media volgens Voetbal International.

Geen recht op groepswinst

Niet alleen zijn spelers, ook de Schotse scheidsrechter Craig Thomson moest het ontgelden. “Nederland kreeg een makkelijke penalty. Toen wij er recht op hadden, wilde hij er niet van weten. En hun vierde doelpunt was waarschijnlijk buitenspel."

De Roemeense oefenmeester heeft het doel van zijn ploeg dan ook lichtjes bijgesteld. "We gaan vechten voor de tweede plaats, want deze avond heeft bewezen dat we daar thuishoren. We hebben geen recht om als winnaar uit deze groep te komen. We zijn echter nog niet uitgeteld. De wedstrijd tegen Hongarije in de lente is cruciaal. We hebben negen punten, dus onze kansen zijn nog intact."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties