Interview Hayen: "Heel het seizoen meedoen voor de prijzen"

Christophe van den Boom
| 4 reacties
Hayen: "Heel het seizoen meedoen voor de prijzen"
Foto: © SC

Nicky Hayen speelt bij Antwerp een wisselvallig seizoen, maar hij hoopt om de ploeg dit seizoen nog veel bij te brengen. Hij gelooft dat de club tot het einde kan meedoen voor de titel.

Wat verwacht je van de match van zondag tegen Eupen?
“Het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden. Ook al is Eupen niet meer de ploeg van een paar jaar geleden, het blijft nog steeds een moeilijke verplaatsing. Wij zijn aan een sterke reeks bezig met maar één nederlaag in negen wedstrijden en we willen die reeks graag verder zetten. Na onze mooie overwinning van vorige week tegen Tubeke willen wij ook deze wedstrijd winnend afsluiten.” 
 
Verliepen je eerste maanden Bosuil zoals verwacht?

 “In principe loopt het voorlopig in de lijn van de verwachtingen. Onze resultaten zijn behoorlijk, al had ik graag enkele punten meer gehad. Maar we moeten zeker stappen blijven zetten om bovenin te blijven meedraaien. Voor mezelf vind ik dat ik te wisselvallig speelde. Ik wisselde goede momenten met slechte momenten af. Het is ergens niet onlogisch na de lange weg die ik afgelegd heb met die zware blessure van vorig seizoen.  De laatste weken vind ik het wel al een heel stuk beter, maar ik wil de rest van de competitie een hele constante en betrouwbare factor zijn in de verdediging.” 
 
Je speelde jaren voor dezelfde club. Is er veel verschil nu je bij Antwerp speelt?
 “OH Leuven is een hele stabiele club waar alles tot in de details geregeld is. Het is ook een club waar de rust altijd bewaard blijft. Leuven is een ploeg die op een jaar tijd enorm gegroeid is door het kampioenschap in tweede klasse. Ze begonnen met 2000 supporters en zijn zo gegroeid naar een gemiddelde van 7000 supporters. 

 Antwerp daarentegen is een vurige club met ongelooflijk veel supporters. Supporters die zowel thuis als uit de spelers een enorme boost kunnen geven. Antwerp is ook wel een ‘onrustige’ club. De berichten over de financiële middelen, het behouden van stamnummer en naam… De laatste jaren zorgde dat niet echt voor stabiliteit. Maar we merken dat de club op de goede weg is en dat het bestuur samen met de technische staf goed werk levert. Natuurlijk zijn er nog momenten van vallen en opstaan, maar als iedereen die met R. Antwerp F.C. verbonden is aan hetzelfde zeil blijft trekken, zal deze club blijven groeien en liefst zo snel mogelijk weer naar eerste gaan.

Wij zullen alvast iedere wedstrijd ons truitje nat maken en bewijzen dat we onze plaats daar waard zijn. We kunnen nog progressie maken om het hele seizoen mee te doen voor de prijzen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties